NovostiOglasna tabla

Na Jahorini se održava stručna edukacija pod nazivom „Tretman poremećaja ponašanja i emocija kod djece i adolescenata“

Od 20- 26 septembra 2020.godine na Jahorini se održava stručna edukacija pod nazivom „Tretman poremećaja ponašanja i emocija kod djece i adolescenata“ u ustanovama zdravstvene i socijalne zaštite Republike Srpske

U periodu od 20. do 26. septembra 2020.godine u hotelu „Board“ na Jahorini, održava se stručna edukacija pod nazivom „ Tretman poremećaja ponašanja i emocija kod djece i adolescenata“ u ustanovama zdravstvene i socijalne zaštite u Republici Srpskoj.

Edukativni program usmjeren je na sticanje specijalizovanih teorijskih znanja i praktičnih vještina za sprovođenje tretmana poremećaja ponašanja i emocija djece i adolescenata, kao i ovladavanja tehnikama pružanja podrške djeci i porodicama koje se nalaze u riziku od nastanka poremećaja ponašanja i emocija.

Nadzor nad organizacijom i monitoringom programa vrši Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske. Realizatori edukativnog programa su stručnjaci iz oblasti zaštite mentalnog zdravlja, te stručnjaci u oblasti socijalne zaštite.

Program se sprovodi uz podršku UNICEF-a Bosne i Hercegovine.

Edukacija je prilika za sve profesionalce iz oblasti socijalne i zaštite mentalnog zdravlja da steknu nove vještine i znanja, takođe i priliku za multisektoralnu saradnju i razmjenu iskustava između profesionalaca. Iz Zavoda za forenzičku psihijatriju prisustvovale su Nikolina Rajić i Suzana Vučković.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *