Novosti

ZAVRŠEN DRUGI SASTANAK RADNE GRUPE ZA IZRADU NACRTA „PROTOKOLA ZA POSTUPANJE SA POČINIOCIMA KRIVIČNIH DJELA SA MENTALNIM SMETNJAMA“

U okviru zajedničkog projekta Evropske Unije i Vijeća Evrope Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku koji se u Bosni i Hercegovini provodi pod nazivom „Unapređenje mehanizama zaštite ljudskih prava pritvorenih i zatvorenih osoba“ organizovan Drugi sastanak radne grupe za izradu nacrta „Protokola za postupanje sa počiniocima krivičnih djela sa mentalnim smetnjama“. Sastanak je održan 21-22. marta 2018. u prostorijama JZU Zavod za forenzičku psihijatriju Sokolac.

Radna grupa koja se sastojala od voditelja obuke zatvorskog osoblja i medicinskog osoblja Javne zdravstvene ustanove Zavod za forenzičku psihijatriju. Iz Zavoda za forenzičku psihijatriju Sokolac prisustvovali su: VD direktor Zavoda za forenzičku psihijatriju Koprivica Bojan, načelnica odjeljenja za psihotične poremećaje Mr sc med. dr Gunjević Persa, psihijatar, socijalna radnica Vučković Suzana, medicinska sestra Tošić Milica I pomoćni radnik na njezi bolesnika Delipara Sergej.

Ovo je drugi ovakav sastanak u nizu aktivnosti koje će se implementirati  u okviru zajedničkog projekta Evropske unije i VIjeća Evrope Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku. U Bosni i Hercegovini se projekat provodi kao “Jačanje mehanizama zaštite ljudskih prava pritvorenih i zatvorenih osoba“. Ovakav način unapređenja domaćih kapaciteta završava sesijama obuke  i ekspertnom posjetom s ciljem procjene stepena unapređenja vještina osoblja ove forenzičke ustanove u radu sa takvim pacijentima nakon izvedene obuke.


JZU „Zavod za forenzičku psihijatriju Sokolac“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *