KONFERENCIJA „Mentalno zdravlje u Bosni i Hercegovini: razgovarajmo“

U Tesliću je od 05. do 06. februara 2018. godine održana konferencija pod nazivom „Razgovarajmo“ s ciljem predstavljanja ključnih rezultata reforme mentalnog zdravlja u Bosni i Hercegovini koji su postignuti uz podršku Projekta mentalnog zdravlja u periodu od 2014. do 2018. godine, te da se omogući razgovor o potrebnim aktivnostima kako bi se postignuti rezultati održavali i nastavili.

Konferenciji je prisustvovao i VD direktor Zavoda za forenzičku psihijatriju Sokolac Bojan Koprivica gdje je imao priliku da razgovara sa ostalim učesnicima koji su predstavnici institucija, zdravstvenih i obrazovnih ustanova, udruženja korisnika sa mentalnim bolestima i poremećajima, organizacija profesionalaca u mentalnom zdravlju kao i međunarodnih organizacija u BiH.

Konferenciju su otvorili Darko Višić iz Udruženja „Zajedno“ Banja Luka, Dragan Bogdanić, Ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske, Draženka Malićbegović, Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Goran Čerkez, pomoćnik Federalnog ministarstvo zdravstva i  direktorica za saradnju pri Ambasadi Švajcarske u BiH Barbara Dätwyler Scheuer.

Konferencija predstavlja priliku za sveobuhvatno prikazivanje postignutih rezultata kroz neposredna iskustva profesionalaca i korisnika i priliku za prepoznavanje stvari na kojima treba raditi u narednom periodu.

Projekat mentalnog zdravlja u BiH podržava Vlada Švajcarske a implementira Asocijacija XY u saradnji sa Federalnim ministarstvom zdravstva i Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite RS, Ministarstvom civilnih poslova BiH i Odjelom za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine.

 

Нема изабраних галерија или галерија је избрисана.


JZU Zavod za forenzičku psihijatriju Sokolac, 2018

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *