Novosti

Osnovan klaster zdravstvenog turizma Srpske

Osnivanje Klastera zdravstvenog turizma Republike Srpske doprinijeće boljem uvezivanju svih davalaca turističkih i zdravstvenih usluga, te unaprijediti predstavljanje Srpske na evropskom i svjetskom tržištu, rečeno je danas nakon sastanka u Banjaluci povodom osnivanja ovog klastera.

Ministar trgovine i turizma Srpske Predrag Gluhaković

Ministar trgovine i turizma Srpske Predrag Gluhaković istakao je značaj osnivanja prvog klastera u zdravstvenom turizmu Republike Srpske, jer predstavlja sinergiju turističkih i zdravstvenih ustanova.

„Time ćemo biti u mogućnosti da odgovorimo sve većem zahtjevu klijenata i turista koji dolaze da koriste naše banje i zimske centre da imaju i zdravstvene usluge“, rekao je Gluhaković novinarima.

Dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Ranko Škrbić rekao je da bi Klaster zdravstvenog turizma Republike Srpske trebalo da na jednom mjestu objedini sve pružaoce usluga u zdravstvu i turizmu, te da to bude nova ponuda Srpske.

„Republika Srpska ima puno toga da ponudi, što potvrđuju i mnogobrojni turisti koji se ponovo vraćaju. Osim medicinskih i turističkih usluga, spremni smo da ponudimo i edukaciju najvišeg nivoa“, rekao je Škrbić.

„Klaster će nam pomoći da ujedinjenim nastupom na stranim tržištima postanemo prepoznatljivi, ali i da se međusobno umrežavamo, odnosno da ujedinimo više privrednih subjekata iz oblasti zdravstva i turizma“, rekao je Radošević.

 

Iz Zavoda za forenzičku psihijatriju sastanku na temu osnivanja Klastera zdravstenog turizma Republike Srpske prisustovala je Suzana Soldar, službenik za odnose sa javnošću.


JZU „Zavod za forenzičku psihijatriju Sokolac“, 2018

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *