Novosti

PREDSTAVLJANJE JZU „ZAVOD ZA FORENZIČKU PSIHIJATRIJU SOKOLAC“

Dana 27.09.2019. godine sa početkom u 11 časova u prostorijama Zavoda za forenzičku psihijatriju Sokolac Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Ambasada Švajcarske u Bosni i Hercegovini organizuju predstavljanje JZU „Zavod za forenzičku psihijatriju Sokolac“ , ustanove koja obezbjeđuje mjere obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja pacijenata iz čitave Bosne i Hercegovine.

JZU “ Zavod za forenzičku psihijatriju Sokolac“ je obnovljen i opremljen uz podršku Vlade Švajcarske, a za njegov rad je nadležno Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske. Otvaranjem JZU Zavod za forenzičku psihijatriju Sokolac“ stečeni su uslovi koje je preuzela Bosna i Hercegovina i odluke Suda u Strazburu da se osobama koje su krivična djela počinile u stanju smanjene uračunljivosti omogući adekvatan tretman u adekvatnoj ustanovi. Zavod pruža usluge pacijentima iz cijele Bosne i Hercegovine pod istim uslovima, a u sklad sa garancijama iz Sporazuma o smještaju i naknadi troškova za izvršenje mjera bezbjednosti izrečenih u krivičnom postupku i u drugom postupku u kome se izriče mjera liječenja, potpisanog između Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, Vlade Republike Srpske i Vlade Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine.


[wpdevart_countdown text_for_day=“Dana“ text_for_hour=“časova“ text_for_minut=“minuta“ text_for_second=“sekundi“ countdown_end_type=“date“ end_date=“27-09-2019 10:00″ start_time=“1569432473″ end_time=“0,1,1″ action_end_time=“hide“ content_position=“center“ top_ditance=“10″ bottom_distance=“10″ countdown_type=“button“ font_color=“#000000″ button_bg_color=“#3DA8CC“ circle_size=“130″ circle_border=“5″ border_radius=“8″ font_size=“30″ countdown_font_famaly=“monospace“ animation_type=““][/wpdevart_countdown]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *