Novosti

U ZAVODU ZA FORENZIČKU PSIHJATRIJU SOKOLAC ODRŽANA MANIFESTACIJA POD NAZIVOM „U SUSRET NOVOJ GODINI SA LJUBAVLJU“

 Dana 28.12.2018. u Zavodu za forenzičku psihijatriju održana manifestacija pod nazivom „U susret Novoj godini sa ljubavlju“.
Prisutnima se obratila Dara Janković, diplomirani pedagog i andragog, šef odsjeka za rehabilitaciju:
„Dobro došli na ovaj za nas izuzetno važan događaj koji smo nazvali „U susret Novoj godini sa ljubavlju“, na našu premijeru jer to zaista jeste na ovakav način premijerno organizovana manifestacija u Zavodu; a nju smo pripremali sa izrazitom posvećenošću i ljubavlju. Baš zato vam hvala svima što ste danas sa nama, da vidite da li smo dobri u tome. Ako nismo kritikujte nas, ako jesmo hvalite nas“ istakla je Dara Janković i pozvala VD direktora Bojana Koprivicu da se obrati prisutnima.


  VD direktora Bojan Koprivica, pozdravio je radnike, štićenike Zavoda i goste i čestitao im Novu godinu. VD direktora zahvalio se direktorici Specijalne bolnice za psihijatriju Sokolac Biljani Cvijetić Renovica na zalaganju za ovu ustanovu kao i direktorici Narodne bibliotke „Branko Čučak“ iz Han Pijeska Ozrenki Đurić na donaciji knjiga.
Štićenici Zavoda za forenzičku psihijatriju prisutnima su pročitali svoju pozeiju, gosti su uživali i u pjesmi koji su im otpjevali štićenici Zavoda, kao i plesu i humoru (pričanju viceva).
  Posebnu pažnju prisutnih privukli su ručno rađeni proizvodi koje su štićenici Zavoda kreirali u okviru Odsjeka za radno-okupacionu terapiju. Izloženi su bili samo primjeri radova koji su nastali u prethodnih osam mjeseci od kako je Zavod dobio prvi materijal i alat.
Manifestacija se nastavila u duhu mladosti, da mladost krasi ljubav i da ljubav krasi mladost dokazali su gosti iz KUD „Slavija“ iz Istočnog Sarajeva, prisutni su uživali u ljepoti igre i ljepoti mladosti. Danas su uručene zahvalnice i skromni pokloni predstavnicima ustanova dobročinitelja koje su pokazale humanost na djelu i pomogle u počecima rada Odsjeka za rehabilitaciju i Biblioteke u okviru nje, te ustanove su: Narodna biblioteka „Branko Čučak“ Han Pijesak, „Društvo crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine, Specijalna bolnica za psihijatriju Sokolac. Donacijom knjiga iz porodične biblioteka fond biblioteke Zavoda ojačala je i glavna sestra Zavoda Dara Paunić te je zaslužena zahvalnica i njoj uručena. Takođe, isto djelo je učinio i VD direktora Bojan Koprivica te je zaslužena zahvalnica i njemu uručena. Onima koji nisu bili prisutni a zaslužili su, Zahvalnice će se poslati poštom ali su pomenuti na manifestaciju. To su: Asocijacija XY, Alis Marić, blog „Čitaj knjigu“, Narodna biblioteka Sokolac, Matična biblioteka Istočno Sarajevo, Srpska centralna biblioteka „Prosvjeta“ Foča, Narodna biblioteka Gradiška, Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske, Narodna bibliotke „Vuk Karadžić“ Kragujevac, Narodna biblioteka Laktaši, Narodna biblioteka „Vuk Karadžić“ Modriča, Narodna bibliotkea Novi Grad, Biblioteka Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Narodna biblioteka Šekovići, Narodna biblioteka Srbac, Narodna biblioteka Srebrenica, Narodna biblioteka „Ivo Andrić“ Višegrad, Buybook Sarajevo, Srpska pravoslavna crkvena opština Mostar, biblioteka „Joanikije Pamučina“. Poklone su takođe zaslužili i današnji učesnici programa. Na kraju programa prisutni su uživali uz glas i svirku muzičara Igora Debelnogića.

« 1 од 2 »

JZU „Zavod za forenzicku psihijatriju Sokolac“, 2018

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *