Posjeta Zavodu za forenzičku psihijatriju i dogovaranje saradnje

01.12.2017. Zavod za forenzičku psihijatriju posjetile su Đana Lončarica i Senka Cimpo. Na sastanku su razmijenjena iskustva u radu sa pacijenitima i dogovorena saradnja za zajedničko djelovanje na određenim projektima i ostalim vidovima saradnje u svrhu pružanja boljih i kvalitetnijih usluga.

 

Đana Lončarica je magistrantica socijalne pedagogije, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Tuzli, uža oblast: Resocijalizacija i poremećaji u ponašanju;

-porodična psihoterapeutkinja, edukantica IV godine Porodične-sistemske terapije u Beogradu, Trening Institut Europske asocijacije za porodičnu terapiju;

-diplomirana geštalt terapeutkinja, Institut za edukaciju iz geštalt psihoterapije Malta, Psihointegrum Sarajevo (2006-2011);certificirani posrednik za razvod braka, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike.

-profesorica psihologije, Univerzitet u Sarajevu, Filozofski fakultet, Odsjek za pedagogiju; diplomirana psihologinja, Univerzitet u Sarajevu, Filozofski fakultet, Odsjek za psihologiju (2005).

Senka Cimpo je zvanje diplomiranog psihologa stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (2007). Zvanje diplomiranog geštalt psihoteraputa stekla je kroz petogodišnji program GPTIM Gestalt Psychotherapy Training Institute Malta (2011).

Kroz dodatne treninge upoznata sa osnovama art terapije i muzikoterapije te porodične-sistemske terapije. Također je završila niz kratkih specijalizirianih i fokusiranih treninga iz oblasti psihologije, psihodijagnostike i psihoterapije. Profesionalno znanje nadograđuje i razmjenjuje kroz učešće na naučnim i stručnim skupovima iz oblasti psihologije, savjetovanja i psihoterapije gdje izlaže i autorske radove.

Završila je niz treninga iz oblasti neformalnog obrazovanja, komunikacijskih, trenerskih i liderskih vještina.

 


JZU Zavod za forenzičku psihijatriju Sokolac

One thought on “Posjeta Zavodu za forenzičku psihijatriju i dogovaranje saradnje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *