NovostiOglasna tabla

Godišnji izvještaj o poslovanju za 2019. godinu: ZAVOD ZA FORENZIČKU PSIHIJATRIJU U PLUSU OD 395.278 KM

Godišnji izvještaj o poslovanju za 2019. godinu: ZAVOD ZA FORENZIČKU PSIHIJATRIJU  U PLUSU OD 395.278 KM

U toku 2019 godine naša ustanova sa radnicima svakodnevno je obavljala tekuće poslove vodeći računa da ne dođe do nekih propusta.

U 2019 godini Zavod  je ostvario ukupne rashode u iznosu od 3.625.462. KM i oni su manji u odnosu na prihode  za 395.278. KM što čini dobit.

Ukupna potraživanja Zavoda za forenzičku psihijatriju za 2019.godnu iznosila su 611.417 KM, a ukupne obaveze iznosile su 303.984.

Iz pregleda potraživanja i obaveza vidljivo je da su potraživanja veća u odnosu na obaveze što čini dobru sliku poslovanja ustanove.

PRILIKOM IZRADE OVOG IZVJEŠTAJA NAŠA USTANOVA U JANUARU JE PLATILA SVE POREZE I DOPRINOSE KAO  I SVE DOSPJELE OBAVEZE.

Po izvještaju zaključenom 31.12.2019. godine prosječan broj pacijenata u Zavodu za 2019.godinu je 105.

Pored redovnih poslova u 2019 godini urađeno je sljedeće:

Po planu i programu projekta „Program podrške zapošljavanja mladih sa VSS u statusu pripravnika u 2019. godini“ u radni odnos za odrađivanje pripravničkog staža i stručno osposobljavanje mladih kadrova, primljeno je šest lica.

U skladu sa Programom finansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja djece poginulih boraca, demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida BRS u 2019. godini pod nazivom „Zajedno do posla u radni odnos primljena su tri lica.

Na osnovu objavljenih konkursa, u 2019. godini je izvršen izbor i prijem 2 kandidata za nivo edukacije iz oblasti specijalizacije.

U organizaciji Zavoda za forenzičku psihijatriju Sokolac u junu 2019.godine održana je stručno-naučna Konferencija psihijatara i pravnika BiH sa regionalnim učešćem pod nazivom „Drugi forenzički susreti Sokolac 2019. godine. Konferencija je održana na temu: „Uračunljivost-medicinski i krivičnopravni aspekti“.  Konferenciji su prisustvovali ugledni gosti iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Republike Srbije i Republike Hrvatske kao eminentni stručnjaci u regionu. Konferencija je akreditovana kod Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

U sklopu radnookupacione terapije izvršena je adaptacija prostorija i otvaranje biblioteke za potrebe štićenika Zavoda.

Iz sredstava donacije izvršeno je popunjavanje kapaciteta biblioeke od strane mnogih ustanova (JU Narodna i univerzitetska biblioteka RS, Biblioteka filozofskog fakulteta u Novom Sadu, JU Narodna biblioteka Šekovići, JU Narodna biblioteka „Branko Radičević“ Srbac, Narodna biblioteka Gradiška, JU Narodna biblioteka „Veselin Masleša“ Laktaši i drugi.)

U vezi sa Planom rada za 2019. godinu provedene su aktivnosti u blasti zaštite na radu i zaštite od požara, te aktivnosti vezane za mjere zaštite životne sredine.

JZU ZZFP Sokolac

Godišnji izvještaj o poslovanju za 2019

Priložene datoteke

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *